Генерален штрајк на 400 приватни специјализанти, министерот не е загрижен

Останува неизвесно дали од утре приватните специјализанти ќе го прекинат штрајкот. Владата им дала ново ветување дека на утрешната владина седница ќе одлучува дали ќе им потпише гараниција за повисоки плати. Докторите се надеваат дека ќе се изнајде решение. Тие потенцираат дека изборниот процес не е пречка за исполнување на нивните барања. „Јас сум од … Продолжи со читање Генерален штрајк на 400 приватни специјализанти, министерот не е загрижен