Големи реакции по најавите дека Македонија ќе биде коспонзор на резолуцијата за Сребреница

Дел од српските политичари реагираа на информацијата дека Македонија е еден од коспонзорите на резолуција во Обединетите нации за прогласување на 11 јули за Меѓународен ден за сеќавање и комеморација на геноцидот во Сребреница. Се чини најдалеку отиде Александар Вулин, кој е поранешен шеф на српската Безбедносно-информативна агенција и ексминистер за одбрана и внатрешни работи … Продолжи со читање Големи реакции по најавите дека Македонија ќе биде коспонзор на резолуцијата за Сребреница