ДИК се пожали на притисоци, членовите стравуваат за сигурноста

Претседателот и петмина членови на Државната изборна комисија стравуваат за својата сигурност. Во писмена реакција потпишана од Даштевски, Ристеска, Кондарко, Стојаноски, Ристовски и Демири, велат дека се загрижени од изјавите на политичките партии и високи владини функционери откако ДИК го поништил гласањето за седум избирачки места. На реакцијата не е потпишана заменик претседателката Дитмире Шеху … Продолжи со читање ДИК се пожали на притисоци, членовите стравуваат за сигурноста