Силјановска-Давкова поднесе приговор за кршење на изборните правила

Професорката Гордана Силјаноска Давкова го поднела првиот приговор за кршење на изборните правила, говорат информации на Фактор. Извори од ВМРО-ДПМНЕ за „Фактор“ велат дека сега треба ДКСК да постапи според член 33 од Законот за спречување на корупцијата и во рок од еден ден по поднесувањето на приговорот (значи денес, сабота, 6.04.2024) да ја извести … Продолжи со читање Силјановска-Давкова поднесе приговор за кршење на изборните правила