Смоквите во маслиново масло се најдобриот лек за бактерии во желудник.
Во стаклена тегла ставете суви смокви, а потоа прелијте ги со квалитетно, нерафинирано маслиново масло.
Смоквите можете да ги исечете на четири дела за побрзо да ги ослободат лековитите својства во маслиновото масло. Истата приготвената смеса треба да отстои 40 дена и после тоа може да се користи: секое утро на гладно се јаде по една смоква и околу една супена лажица се пие од маслото.
Додека трае оваа терапија, за поефикасни и побрзи резултати, потребно е да се прилагоди секојдневната исхрана.
Одбегнувајте лута и зачинета храна. Исто така, треба да се одбегнува кисела и мрсна храна, како и сувомеснати производи.
Јадете што повеќе свежа храна и за термички обработената користете маслиново масло. Искуствата велат дека овој лек помага за многу здравствени состојки: неплодност, хемороиди, цревни болести, опстипација, бронхитис, астма и други болести.
Желудникот е најширокиот дел од системот за варење кај посложено организираните животни. Кај попросто организираните животни, улогата на желудник најчесто ја преземаат цревата, каде со помош на дигестивни жлезди се вари храната.
Главна улога во дигестијата на храната во желудникот има желудочниот сок, кој е мешавина од компонентите кои ги излачуваат желудочните жлезди, како и од вода и најразлични минерални соли, особено бикарбонати.
Овие жлезди секојдневно излачуваат околу 1 – 1,5 l сок.
»Вестите на порталот MAGAZIN.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од порталот или посебен договор, не е дозволено превземање, користење или реемитување на вестите, во спротивно ќе следи фактурирање на име "плагијат" во вредност од 20.000 денари.
You must be logged in to post a comment.