Јавното сообраќајно претпријатие Скопје информира дека денеска во период од 7 до 10 часот, дел од автобуските линии ќе сообраќаат по изменети траси од вообичаените, поради одржување на уличната трка „Халк Еко Скопје трча 10 км”.

Дел од автобусите во Скопје ќе сообраќаат по изменети траси

Јавното сообраќајно претпријатие Скопје информира дека денеска во период од 7 до 10 часот, дел од автобуските линии ќе сообраќаат...

Сара Фемина / 13 јуни, 2021 8:20

Зголемен број корисници на јавен превоз значи намалување на загадувањето на воздухот и подобрување на здравјето на граѓаните бидејќи брзиот автобуски превоз со ефикасни горива доведува до намалување на емисиите на стакленички гасови, емисиите на честички и нивото на бучава.

ГРАД СКОПЈЕ НАСКОРО ЌЕ ПОЧНЕ СО ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА НА ПРОЕКТОТ – БРЗ АВТОБУСКИ ПРЕВОЗ

Град Скопје наскоро ќе почне со имплементација на капиталниот проект за брз автобуски превоз (Bus Rapid Transport – БРТ) во Скопје...

Сара Фемина / 11 април, 2021 9:41

Останатиот распоред, до последниот посочен термин, е достапен на веб страницата на ЈСП Скопје.

ЗА ВРЕМЕ НА ПОЛИЦИСКИОТ ЧАС, ЈАВНИОТ ПРЕВОЗ ЌЕ СООБРАЌА ДО 22 часот

ЗА ВРЕМЕ НА ПОЛИЦИСКИОТ ЧАС, ЈАВНИОТ ПРЕВОЗ ЌЕ СООБРАЌА ДО 22 часот! Ве информираме дека од среда (10.03.2021 год) јавниот превоз...

Перо Милчин / 11 март, 2021 7:12

Во четврток (Божиќ) билетарниците нема да работат.

ЈАВНИОТ ПРЕВОЗ ЌЕ СООБРАЌА ПО НЕДЕЛЕН ВОЗЕН РЕД, НА БОЖИЌ НЕМА ДА РАБОТАТ БИЛЕТАРНИЦИТЕ НА ЈСП

ЈАВНИОТ ПРЕВОЗ ЌЕ СООБРАЌА ПО НЕДЕЛЕН ВОЗЕН РЕД, НА БОЖИЌ НЕМА ДА РАБОТАТ БИЛЕТАРНИЦИТЕ НА ЈСП Поради претстојните празници...

Рејхан Бајрами / 5 јануари, 2021 12:47

Продолжувањето на важноста на билетот се врши во центрите за персонализација на ЈСП!

ПРОДОЛЖЕН Е РОКОТ ЗА ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА ВАЖНОСТА НА СТУДЕНТСКИОТ БИЛЕТ ЗА БЕСПЛАТНО КОРИСТЕЊЕ ЈАВЕН ПРЕВОЗ

Ги информираме корисниците на годишен студентски билет за бесплатно користење на јавен превоз дека рокот за продолжување...

Владо Марин / 30 декември, 2020 19:17

Генералниот директор на АД ЕСМ, Васко Ковачевски изрази благодарност кон Владата и претседателот Заев за поддршката при инвестирањето во енергетиката и посветеноста на проектите во енергетскиот сектор.

ПВРСМ ЗАЕВ И ДИРЕКТОРОТ НА АД ЕСМ, КОВАЧЕВСКИ ГИ ПРОМОВИРАА НОВИТЕ ЕКОЛОШКИ АВТОБУСИ ЗА РАБОТНИЦИТЕ НА РЕК БИТОЛА

ПВРСМ Зоран Заев и генералниот директор на АД ЕСМ, Васко Ковачевски денес промовираa шест нови еко-автобуси на природен гас-метан...

Рејхан Бајрами / 19 декември, 2020 15:02

Дежурни ќе бидат три билетарници, од 7 до 19.30 часот ќе работат билетарниците на Транспортен центар и Зелено пазарче, а отворена од 7 до 13 часот ќе биде билетарницата во Ѓорче Петров.

УТРЕ АВТОБУСИТЕ ЌЕ ВОЗАТ ПО НЕДЕЛЕН ВОЗЕН РЕД

УТРЕ АВТОБУСИТЕ ЌЕ ВОЗАТ ПО НЕДЕЛЕН ВОЗЕН РЕД! Почитувани корисници на јавниот превоз, Ве информираме дека утре, вторник...

Рејхан Бајрами / 7 декември, 2020 12:58