Патници кои тргнале од Скопје се пожалиле за ваквата состојба, но не сакале да ја откријат дестинацијата до која патуваат. Велат дека тргнале напладне, а во возилото немало клима-уред, за што добиле објаснување дека не е во функција.

Во најголемиот пекол, меѓуградските автобуси возат без клима

На овие пеколни температури, патниците се приморани да се возат во автобуси без клима, а дел од превозниците во меѓуградскиот...

Катерина Крстиќ / 27 јули, 2019 14:13

Со заемот од ЕБОР се обезбедуваат 10 милиони евра, а во набавката со два милиона евра сопствени средства ќе учествува ЈСП.

Ќе се позајмат 10 милиони евра, за да се купат нови автобуси за ЈСП

Денеска во Министерството за финансии ќе биде потпишан договор за заем, со кој треба да се набават нови нископодни автобуси...

Рејхан Бајрами / 28 јануари, 2019 11:51

Дел од автобусите во Скопје добија четири различни книги зa читање.Граѓаните во текот на возењето ќе можат да се заниваат со читањето на книгите поклонети од книжарата "Полица".

Поставени “книги за читање” на седиштата во автобусите во Скопје

Од пред некој ден во дел од автобусите на ЈСП граѓаните имаат можност да читаат книги додека се возат. Книгите се поставени...

admin@magazin / 15 декември, 2018 9:21

Петровска му ги врати автобусите од минатиот милениум назад на Шилегов, се правда дека ги позајмила за две возења, битолчани гневни прашуваат каде е галијата која ја побара

Петровска му ги врати автобусите од минатиот милениум на Шилегов

Битолската градоначалничка Наташа Петровска му ги врати на градоначалникот на Скопје Петре Шилегов старите црвени автобуси...

Мирко Бачиќ / 25 ноември, 2018 11:53

Овие за човекови права се бунеа за нашенците од Пустец, а живи ги нема да реагираат на масовното носење на Косовци во Македонија

ЌЕ СЕ ПОЛНАТ КУТИИ?!: Скопје преплавено со автобуси од Косово, се носат гласачи (ФОТО)

Денеска Скопје е преплавено со автобуси и комбиња од Косово. Како што пишуваат дел од медиумите во земјата, станува збор за...

Данаил Михајловски / 29 септември, 2018 20:24