Дали Законот за јазиците и ЕУ интеграциите ќе им помогнат на македонските граѓани со албанско етничко потекло да не продаваат овошје на "сред" автопат

Вака ли ДУИ се “грижи” за правата на албанската етничка заедница?

Ве предреферендумскиот молк, вест од безбедноста во сообраќајот која самата по себе влечи политичко прашање. На излезот...

Мартин Попоски / 28 септември, 2018 12:23

Голема сообраќајна несреќа на делницата од автопатот Тетово - Скопје, нема загинати, но има повредени а МВР ги изостави прописите за безбедно обележување на местото на настанот

Ексклузивно: Катастрофална сообраќајна несреќа

Екипата на магазин.мк на терен, на автопатот Тетово – Скопје, се случи катастрофална сообраќајна несреќа а избегнати се...

Мирко Бачиќ / 27 септември, 2018 12:35

Зголемен бројот на сообраќајни несреќи, во кои и не ретко се губат човечки животи, при што МВР и ОЈО, само објавуваат истраги, од кои потоа нема информации за причините

Во тешка сообраќајка на патот Велес – Куманово, едно лице загина, две се тешко повредени

Едно лице го загуби животот, а две се тешко повредени, во сообраќајна несреќа која вчера попладне се случила на автопат Велес...

Мирко Бачиќ / 11 септември, 2018 11:07

Анѓушев по докази дека автопатот е целосно исправен, го моли кинескиот изведувач Синохидро да се откаже од активирање на казнени клаузули поради стопирани работи

Власта излажа, трасата на автопатот Кичево – Охрид сега е исправна?!

Автопатот Кичево – Охрид ќе продолжи да се гради по истата траса а во октомрви ќе се знае колку дополнителни пари ќе бидат...

Мирко Бачиќ / 7 септември, 2018 6:26

Во текот на овој месец ќе започнат и градежните работи за реконструкција на делницата на потегот од Групчин кон Сарај

Еден милион евра , за ревитализација на автопатот Скопје – Тетово!

Aвтопатот Скопје – Тетово во должина од 17 километри се ревитализира  и инвестицијата е во вредност од 1,1 милиони евра, средства...

Македонка Димкин / 14 јуни, 2018 10:39