Нашата црква не е на продажба и нема да дозволиме некој да си игра со нас, да нѐ понижува, ниту да го граба она што ние и нашите претходници со пот и крв сме го создавале!

Митрополит АГАТАНГЕЛ: Македонската црква не е на продажба и нема да дозволиме некој да си игра со нас и да не понижува!

ОБРАЌАЊЕ ДО МАКЕДОНСКИОТ НАРОД ПО ПОВОД ПРИЗНАВАЊЕТО НА МАКЕДОНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА! Возљубени мои духовни чеда, будно...

Стојче Бушин / 17 октомври, 2020 9:56

Бог нека ги чува нашите семејства и со Својата спасоносна прегратка нека ги штити и закрилува македонскиот народ, Македонската православна црква – Охридска архиепископија и нашата љубена татковина.

Митрополит Повардарски Агатангел: Денес е најбитно да не ја изгубиме верата и довербата во Бога!

Митрополитот Повардарски Агатангел денеска упати Велигденско послание до православните христијани обраќајќи им се со Возљубени...

Сара Фемина / 18 април, 2020 22:57

Владиката Агатангел со остри критики за политичарите во земјава

Владиката Агатангел удри по власта и опозицијата: Едните се лакоми трговци, другите кираџии на кои им е битна само власта !

Владиката Агатангел  во колумна за Нова Македонија објавена со наслов “За погубното подигрување со народните светињи”...

Узунов Бобан / 15 јули, 2019 11:22

Владиката Агатнгел со одговор на навредите на поглаварот на ИВЗ

Владиката Агатангел за поглаварот на ИВЗ Сулејман Реџепи: Toj повеќе личи на прост и недоделкан човек

Владиката Агатнгел кој е познат по своите ставови за одбрана на македонското име и идентитет на фејсбук профилот на Повардарсата...

Узунов Бобан / 11 април, 2019 18:12

Митрополитотот Повардарски Агатангел, порача дека ова е пожеби еден од последните пати како верниците се собираат под името Македонска православна црква

Дедо Агатангел повика на 30 септември да си останеме дома

На 30-ти септември да бојкотираме. Да си останеме дома, да ја пуштиме Васка Илиева и да ги пееме нашите македонски песни. Само...

Мартин Попоски / 24 септември, 2018 7:05

Митрополитот Повардарски Агатангел, со Послание, ги повика верниците да го бојкотираат претстојниот референдум за промена на името и бришење на македонскиот идентитет

Дедо Агатангел со послание за претстојниот референдум

Митрополитот Повардарски господин Агатангел испрати послание во врска со претстониот референдум за кој има и став и порака. Во...

Мартин Попоски / 16 септември, 2018 14:15