Политиката влезе во институцијата на македонските композитори со 70 годишна традиција

Сојузот на композиторите пред распад

Сојузот на композиторите на Македонија – СОКОМ е пред распад. На последната седница на Собранието на СОКОМ, Претседателот...

Стефан Каневче / 23 април, 2019 15:32

Нови скандали во Министерството за култура

СКАНДАЛ: Министерот Асаф Адеми го укина фестивалот »Денови на македонска музика«

По скандалозната програма објавено на 8 февруари, Министерството за култура утрово објави нови резултати за Годишната програма...

Стефан Каневче / 12 март, 2019 9:25

Државниот управен инспекторат го натера Алаѓозовски да им даде решенија на авторите

Наградените композитори ќе го тужат Алаѓозовски

Наградените автори на Конкурсот за откуп на нови музички дела за 2017, кој потоа подоцна беше поништен, најавија тужба против...

admin@magazin / 22 мај, 2018 9:55