Министерот за дијаспора на Албанија во изјава која го провоцира официјален Белград

Мајко: Од 1 јануари нема да има границата меѓу Косово и Албанија

Албанскиот министер за дијаспора Пандели Мајко им порача на граѓаните на Косово дека од 1 јануари 2019 година меѓу Косово и...

Мирко Бачиќ / 2 август, 2018 13:45

Претседателот на Албанија за само неколку дена пак со вето на закон

Албанскиот претседател Мета го “бојкотира” премиерот Рама

Албанскиот претседател Илир Мета само неколку дена откако го врати непотпишан законот за “Националниот театар” свој...

Мирко Бачиќ / 1 август, 2018 13:20

Последниот Попис во Албанија беше спроведен во 2011 година

Албанија со Попис во 2020 и графи национална и верска припадност кои Македонија ќе ги укине

Албанскиот Институт за статистика во 2020 година ќе спроведе Попис на населението – домаќинствата и земоделските стопанства...

Мирко Бачиќ / 7:51

Гранит Џака го слави својот гол на 1-1 против Србија со двоен орел. Гестот се смета за провокација.

Тешка провокација, Швајцарски играч го покажува Албанскиот орел

Во 52-тата минута Гранит Џака погоди со директен удар од околу 20 метри. Со тоа Џака изравнува во вториот натпревар од групата...

Рејхан Бајрами / 22 јуни, 2018 23:32

Административниот суд во Тирана пресуди во корист на Македонците во Албанија, поништувајќи ја одлуката на Комесарот за заштита од дискриминација и му наложи на истиот да ја разгледа жалбата против министерот Бушати, кој Македонците ги нарече “Славо-Македонци”.

Постапка против албански министер за навреда на Македонците

Административниот суд во Тирана пресуди во корист на Македонците во Албанија, поништувајќи ја одлуката на Комесарот за заштита...

Македонка Димкин / 28 мај, 2018 12:34