Како што изјави градоначалникот се работи за инвестиции од кичевчани кои се успешни бизнисмени во Западна Европа и Америка.

Албанската дијаспора почна да гради фабрики во Кичево

Општинската админинистрација е подготвена за првите инвестиции од цела кичевската дијаспора кои ќе се реализираат напролет,...

Рејхан Бајрами / 10 февруари, 2019 14:57

Албанските опозициони партии побараа грижа за Албанската дијаспора, Заев и ДУИ ја премолчијаа реакцијата, прашање е за чиј народ Едмонд Адеми е министер за дијаспора?

Албанците побараа државата да се грижи за албанската дијаспора

Албанската опозиција побара Македонија со Устав да се грижи за Албанците во дијаспората, иако по Устав Македонија има една...

Мартин Попоски / 13 ноември, 2018 12:22