Досега Александар Велики во Грција имаше споменик само во Солун

Споменик на Александар Велики висок 3.5 метри поставен во Атина

Статуа на Александар Македонски во центарот на главниот град на Грција, беше поставен вчера.Инаку статуата е поставена во...

Катерина Крстиќ / 18 април, 2019 10:17

Во центарот на грчката престолнина Атина, ќе се подигне споменик на Александар Велики, пишува „Катимерини“

Во Атина наскоро ќе биде поставен споменик од Александар Велики !

Како што пишува „Катимерини„ во центарот на грчката престолнина Атина, ќе се подигне споменик на Александар Велики. Во тек...

admin@magazin / 31 март, 2019 11:07

Статуа од Александар Македонски ќе никне во Атина

Парадокс: Античка Атина одбивала да му се покори, а сега го величи Александар Македонски

Почна реализирањето на планот за поставување на споменик на Александар Македонски во Атина, откако во вторникот беше поставено...

admin@magazin / 27 март, 2019 9:22

Наш иселеник од Австралија поставил статуа во огромна димензија на Александар Македонски на коњот Букефал и кренал антички столбови за кралската палата.

ГОРД НА СВОЕТО ПОТЕКЛО : Македонец во Австралија изгради споменик од Александар Македонски

Македонец во Австралија гради компелкс во чест на Александар Велики. Нашиот иселеник од Егејска Македонија во Перт,Австралија...

admin@magazin / 3 јануари, 2019 17:30

Универзална сала беше прекрстена во Конгресен центар Александар Македонски во јануари 2015

Концертната сала „Александар Македонски’ повторно ќе се вика Универзална сала

Концертнатасала во Скопје повторно ќе се вика Универзална сала, а не Конгресен центар Александар Македонски. Новиот управен...

Данаил Михајловски / 4 октомври, 2018 16:20

Дали владата ќе им ја исполни и оваа желба на Хелените?

Грците лути: Автопатот го прекрстивте ама булеварот остана „Александар Македонски“

Грчки претставници реагираат до македонските власти целосно да се спроведе ветувањето за менување на имињата на сообраќајницата...

admin@magazin / 2 јули, 2018 13:46

Лингвистите забележуваат дека во јазикот на овие Бриги, во Мала Азија познати и како како Фриги (област Фригија), постои голема сродност со главнината на само стотината познати старомакедонски голоси

(Видео) Македонците се етнички супстрат од негрчките и индоевропски народи,

Македонците се етнички супстрат од негрчките и индоевропски народи, чиј етнички состав го сочинувале некои среднобалкански...

Македонка Димкин / 12 јуни, 2018 15:02