На алкохол вкупно се потрошиле 130 милијарди евра, што е 0,9 проценти од БДП на Унијата или повеќе од 300 евра по глава на жител.

Во овие земји најмногу се троши алкохол

Гледан како дрога, често алкохолот (етанолот) е причина за ефекти кои го забавуваат човечкиот централен нервен систем. На...

admin@magazin / 6 јули, 2022 4:25

Постојат два вида афродизијаци, оние кои влијаат психолошки и оние чие влијание е само физичко.

Чоколадото и Алкохолот како топ намирници за подобар секс!

Иако афродизијаците се користеле пред илјадници години во Индија, Кина, Египет и други делови од светот, науката многу...

Македонка Димкин / 15 октомври, 2019 23:21

Алкохолот директно предизвикува најмалку седум видови карцином, а опасен е дури и за луѓето кои уживаат во мали или умерени количини, предупредуваат научниците.

ШОКАНТНО: Сите го пиеме а не сме свесни дека предизвикува рак

Во најновото истражување објавено во научниот магазин „Адикшн“, постои поврзаност помеѓу алкохолот и карциномот која не...

Весна Петровска / 7 јуни, 2019 13:14

Жарко Симески, директор на болницата во М. Брод физички нападнал сограѓанин во самопослуга!?

ИНЦИДЕНТ: Братот на пратеничката Симеска-Димоска истепал сограѓанин во Македонски Брод!?

Вчера вечер, околу 21ч, Жарко Симески, директор на болницата во Македонски Брод и брат на пратеничката Анета Симеска-Димоска...

Данаил Михајловски / 18 мај, 2019 0:37