Од Одборот на директори на Телекомот одат Вуиќ, Мехмети, Велевски, Симјановски и Ефримовска.

Нина Ангеловска и Садула Дураку одат во Одборот на директори на Македонски Телеком

Од Одборот на директори на Телеком одат Вуиќ, Мехмети, Велевски, Симјановски и Ефримовска. Како што е соопштено владата му...

Рејхан Бајрами / 4 ноември, 2020 9:47

Билјана Ивановска, претседателот на ДКСК посочи дека во периодот откако Ангеловска е министер за финансии одржани се два состаноци на Комитетот за финансиска стабилност на 19 март и на 30 април, а записниците, подвлече, упатуваат дека се разговарало за Еуростандард банка.

Ангеловска знаела за Еуростандард банка- имала предност да носи одлуки за своите пари

Државната комисија за спречување на корупција (ДКСК) не утврдува кривична одговорност, но од етички аспект го покренува прашањето...

Катерина Крстиќ / 24 август, 2020 15:21

Заклучно до 23 јуни веќе 60.000 картички беа во оптек и веќе се плаќа со платежните картички во маркетите, во продавниците, во угостителските објекти. Значи околу 11 милиони евра веќе беа на сметките на граѓаните до 23 јуни.

Ангеловска: Вкупниот износ од 28 милиони евра е легнат на сметките на банките

Министерката за финансии Нина Ангеловска во гостувањето во емисијата „Бизнис поенти“ на Тв Алфа, рече дека вкупниот износ...

Стојче Бушин / 28 јуни, 2020 19:58

Вкупните приходи пак се помали за 24%, но зголемената акциза и подобрата наплата на придонесите спасиле падот да биде помал од очекуваниот, задоволна е министерката за финансии Ангеловска.

Овој месец се потрошиле за 11% повеќе пари, така што дефицитот во моментов изнесува 307 милиони евра!

Наплатата на данокот на додадена вредност продолжува да паѓа. Во мај се собрале за 33% помалку пари во буџетот по овој основ,...

Стојче Бушин / 31 мај, 2020 21:59

Министерката Ангелковска со поддршка за тимот на Медена земја!

Ангеловска: Домашен десерт со медот на Атиџе- Целата земја може да ни биде медена(ФОТО)

Министерката за Економија, Нина Ангеловска со Поддршка за тимот на “Медена земја” кои вечерва во Лос Анџелес ќе заблистаат...

Стојче Бушин / 9 февруари, 2020 21:15