Резултатите од анкетите можат да се објавуваат најдоцна пет дена пред денот определен за одржување на вториот круг

Од ноќеска на полноќ не смее да се објавуваат анкети за изборите

Медиумите од ноќеска на полноќ не може да објавуваат резултати од испитувањата на јавното мислење поврзани со учесниците...

admin@magazin / 30 април, 2019 9:23

Прогноза: во првиот круг ќе гласаат околу 865.000 гласачи, од кои 95.000 за Блерим Река, 388.000 за Силјановска, а 368.000 за Стево Пендаровски.

АНАЛИЗА: Резултат на претседателските избори во првиот круг; анкети и гласачи!

Според досега објавените анкети од МЦМС, М-Проспект и други агенции, се очекува излезеноста во првиот круг да биде 47-48% од...

Данаил Михајловски / 15 април, 2019 13:03