селото Радожда е прекрасно место за сите кои бараат природна убавина, мир и опуштање, како и за оние кои бараат да истражат културата и историјата на Македонија.

Радожда – село со нај широк поглед на Охридско Езеро, рибни ресторани, пештерска црква и мир и спокој

Радожда е  едно од најубавите места во Македонија, каде што секој оној кој сака да е далеку од градската бука и поблиску...

admin@magazin / 4 септември, 2023 18:26

Единствена придавка или географска одредница може да биде само "Античка Македонија" Егејска Македонија е наша! А исто така и Пиринска! Да живее обединета Македонија! Вардар, Егеј, Пирин!

Кристијан Бенито, момчето што за Македонија спие на улица (ВИДЕО)

Апелирам до власта и опозицијата, да не ми се лутат. Природно е да има бунт. Имено, кога неправдата станува закон, отпорот станува...

Македонка Димкин / 22 јуни, 2018 18:27

Клучно е што македонската страна ги прифати сите главни грчки барања, македонската држава е деноминирана, а тоа ќе има последици и врз секој граѓанин, илјадници семејства, но и под диктат на Атина се менува вековната македонска историја.

Ципрас му се смее на Заев во лице и си игра мајтап со Македонија!

Како Ципрас го аргументира договорот со Македонија: Клучно е што македонската страна ги прифати сите главни грчки барања,...

Македонка Димкин / 17 јуни, 2018 21:57

Лингвистите забележуваат дека во јазикот на овие Бриги, во Мала Азија познати и како како Фриги (област Фригија), постои голема сродност со главнината на само стотината познати старомакедонски голоси

(Видео) Македонците се етнички супстрат од негрчките и индоевропски народи,

Македонците се етнички супстрат од негрчките и индоевропски народи, чиј етнички состав го сочинувале некои среднобалкански...

Македонка Димкин / 12 јуни, 2018 15:02