Во Кавадарци очекувале две до три советнички места. Токму толку, колку да им ја расипеле математиката на двете големи партии. Тој потсети дека имаат 45 листи со кандидати за советници.

Апасиев очекува Левица да освои над шеесет советнички места на локалните избори

Претседателот на Левица, Димитар Апасиев вчера во Кавадарци рече дека очекуваат преку шеесет советнички места,  во новите...

Мирко Бачиќ / 4 октомври, 2021 6:40

-Знаете зошто Апостол не казнува за одбивање фалц-попис? Затоа што над 200.000 Македонци досега одбиле да се попишат! Ако почнат да пишуваат казни, ќе има евиденција, а вака нема траг.

Апасиев: Над 200.000 Македонци одбиле да се попишат

Претседателот на Левица, Димитар Апасиев, објави дека над 200.000 Македонци одбиле да се попишат. Тој алудира дека доволно е...

Перо Милчин / 20 септември, 2021 18:33

Три ипол години потоа, ставам црта на моето добердојде и очекувањата од Апасиев. По три ипол години стрпливо посматрање, квалификувано може да се констатира: Апасиев и Левица никогаш ниту сакале да бидат, ниту биле опозиција против Заев и СДСМ.

Апасиев е талибан кој е избран да глуми опозиција за потреби на власта

Падна Авганистан, за девет дена. Нашата Крушевска република издржа подолго. Зошто? Во политиката ништо не е случајно. Па и...

Владо Марин / 23 август, 2021 19:16

Пратеникот Димитар Апасиев вчера објави дека поднел претставка до Внатрешната контрола на МВР против полициски службеник за непрофесионално однесување откако тој кога го сопрел со возилото одбил да се легитимира, немал налог за претрес на пратеник (поради пратеничкиот имунитет) и не му издал записник за направен алкотест.

Најчевска до Апасиев: Немој да се претставуваш како професор по право ако не го знаеш правото

Пратеникот Димитар Апасиев вчера објави дека поднел претставка до Внатрешната контрола на МВР против полициски службеник...

Владо Марин / 3 јули, 2021 20:25

Полицискиот службеник нема обврска да издаде записник доколку проверката не покажува прекршок!

МВР: Апасиев нема пратенички имунитет за полициска контрола

Министерството за внатрешни реакции со реакција вели дека пратеникот Димитар Апасиев нема имунитет во случај кога полицаец...

Владо Марин / 20:20

-Ако власта се дрзне да донесе заразени пратеници од карантин на пленарна седница, ќе попие кривична пријава за БИОЛОШКИ ТЕРОРИЗАМ и некој ќе си го крка, фино-лепо, по падот на Режимот, напиша вчера Апасиев на Фејсбук.

АПАСИЕВ НАЈАВИ ПРИЈАВИ ЗА БИОЛОШКИ ТЕРОРИЗАМ АКО ДОЈДАТ ЗАРАЗЕНИ ПРАТЕНИЦИ НА СЕДНИЦА

Лидерот на Левица и пратеник, Димитар Апасиев уште вчера по најавата на власта дека ако не се обезбеди кворум за гласање на...

Перо Милчин / 18 април, 2021 18:01

Изгубен човек во простор-времето. Човек без никаков сенс за државничка политика. Корумпиран човек кој, ако не му се спротивставиме, ќе не направи народ без држава!

Апасиев: Ако не му се спротиставиме на Заев ќе не направи народ БЕЗ ДРЖАВА!

Мора да дозволиме заедничката и споделената историја да не обедини нас, граѓаните на двете земји – и Бугарите и Македонците...

Сара Фемина / 26 ноември, 2020 7:58

Апасиев за генереалниот секретар на Собранието

Апасиев: Цветанка Иванова е најнеспособна во историјата на македонскиот Парламент !

Лидерот на политичката партија “Левица” и пратеник Димитар Апасиев откри кој е најнеспособен во историјата на македонскиот...

Данаил Михајловски / 6 ноември, 2020 10:34