Некогаш шест недели, а некогаш само една недела и еден ден. Целта на постот е да се исчистат духот и телото, што се постигнува не само со воздржување од мрсна храна, туку и од лоши мисли, зборови и дела.

Наскоро започнува Петровденскиот (Апостолски) пост

За православните христијански верници кои се водат според Јулијанскиот календар наскоро почнува Петровденскиот пост во...

Владо Марин / 11 јуни, 2023 10:58