Во текот на наредната недела ќе се испорачаат и дополнителни колични на клексан во клиничката аптека во Скопје, а доволни количини на лекот има и за аптеките и за останатите болници во земјава.

И ПОКРАЈ ЗГОЛЕМЕНАТА ПОТРОШУВАЧКА, АНТИКОАГУЛАНТНА ТЕРАПИЈА КЛЕКСАН И КСЕРАЛТЕ ИМА ДОВОЛНО ВО ЗЕМЈАВА

Потрошувачката на антикоагулантна терпија во земјава е тројно зголемена во однос на истиот период лани, но добавувачите...

Владо Марин / 12 декември, 2020 21:40

Ваквата слика е секој месец. Граѓаните одат од аптека во аптека надевајќи се дека ќе го најдат потребниот лек но залудно. Како што изјавија за ТВ АЛФА дел од граѓаните, најчестиот одговор кој го добиваат во аптеките е лекот го има, ама само на приватно.

Ќе се најде ли конечно решение: Граѓаните молат за лекови на рецепт а надлежните молчат

Се ближи крајот на месец јуни а граѓаните се жалат дека лекови веќе неможат да најдат во аптеките, анализира ТВ АЛФА. Ваквата...

Катерина Крстиќ / 24 јуни, 2019 19:00