Овој празник е наречен Собор на свети архангел Михаил, зашто архангел Михаил е војвода на целата ангелска војска. На овој ден именден празнуваат: Ангел, Ангелина, Михаил, Мила, Милка, Михаила, Михо, но и Рајко, Рајна, Ратка…

Водачот на сите небесни сили: Денеска е големиот празник Aрхангел Михаил

На 21 ноември православните христијани го празнуваат Св. Архангел Михаил, а многубројни се и оние кои овој ден го земаат како...

Сара Фемина / 21 ноември, 2021 11:38