Според тврдењата на Касами на овој список имало над 800 лица, а дел од нив се во роднинска врска со Теута Арифи и кои воопшто не живеат во Тетово, односно се во Германија

Теута Арифи: Касами треба да се занимава со Тетово, не со мене

Поранешната градоначалничка на Тетово, Теута Арифи во гостување во Утрински брифинг изјави дека Биљал Касами треба да се...

Рејхан Бајрами / 11 февруари, 2022 11:32

– Јетон Пустина, вработен во неколку институции, секој месец добивал плата во износ од 20.000 денари од општинскиот буџет за да извршува политички и партиски активности по собирите на Теута и на ДУИ

Теута Арифи од Општина Тетово давала плата до 500 евра и на роднини кои живеат и работат во Германија

-Во текот на осумте години на власт, Теута Арифи само за овие позиции на договор за дело има потрошено над 7 милиони евра, пари...

Рејхан Бајрами / 6:02

Според градоначалничката, храброста, професионалноста и солидарноста на тие луѓе кои дојдоа во општината даваат надеж на светлина овие денови.

Теута Арифи организираше прием за сите кои помагале при пожарот во модуларната болница

Градоначалничката на Тетово, Теута Арифи организираше прием за поединци и претставници на институции кои помагале при пожарот...

Рејхан Бајрами / 12 септември, 2021 17:20

„Никогаш ДУИ не побарало да биде дел од владата, доколку не имало победа зад себе и без да има легимитет зад себе!

Арифи: ДУИ не е блеферска партија, но во ВМРО-ДПМНЕ не гледам коалициски партнер

„ДУИ не е блеферска партија, луѓето веруваат во нив и низ процес на разговори можат да постигнат добри договори“, посочи...

Владо Марин / 24 јули, 2020 21:20

Во интервјуто говори за проектите што се реализирани и оние што претстојат.

ИНТЕРВЈУ СО ТЕУТА АРИФИ: Во САД секогаш сум се чувствувала како дома!

– Градоначалничката на Тетово Теута Арифи, која е втор мандат на чело на оваа општина, вели дека ќе го заврши мандатот како...

admin@magazin / 9 ноември, 2019 11:09