Постои верување и обичај кај многу христијани кои го слават свети Михаил, бидејќи го сметаат за жив светител, да не подготвуваат пченица за славата, а тоа е неточно и неоправдано. Неопходно е да се подготви пченица за славата, бидејќи сите светители и сите мртви се живи пред Бога.

ЗА МНОГУ ГОДИНИ: Св. Архангел Михаил ќе ги исполни вашите молитви и желби

Архангел Михаил е водачот на небесните војски кој секогаш се јавувал на местата на кои се појавувала Богородица, така...

Сара Фемина / 21 ноември, 2020 8:49

Инаку, овој празник е најверојатно за прв пат востановен во деветтиот век на Света Гора Атонска!

КАЛЕНДАР НА МПЦ: Денеска е Собор на Св. архангел Гаврил

Денеска е Собор на Св. архангел Гаврил. Свети архангел Гаврил се празнува веднаш по празникот Благовеш¬тение како учесник...

Владо Марин / 26 јули, 2020 10:40

На овој ден именден празнуваат: Ангел, Ангелина, Михаил, Мила, Милка, Михаила, Михо, Рајко, Рајна, Ратка…

Доаѓа големиот празник Св. Архангел Михаил – еве што да направите овој ден

Во четврток е голем и тежок христијански празник Св. Архангел Михаил кој секоја година се слави на 21 ноември, а по народното...

Катерина Крстиќ / 18 ноември, 2019 11:54

На грчки јазик зборот архи значи главен, прв, а значи весник, ангел.

Доаѓа голем и тежок празник: Обичаи и верувања за Св. Архангел Михаил да ги исполни вашите молитви и желби

Архангел Михаил е водачот на небесните војски кој секогаш се јавувал на местата на кои се појавувала Богородица, така што...

Катерина Крстиќ / 12 ноември, 2019 19:15

Рок составот „Архангел“ најави настап на 7. јули на „Д фестивал“, потврдија од продукцијата Пасворд.

Настап на „Д фестивал“ на култниот Архангел

„Архангел“ останува култно име на нашата музичка сцена, и на сцената на Балканот. Ристо Вртев го офроми бендот во 1988. година...

admin@magazin / 1 јуни, 2018 10:00