Од Владата изјавија дека за кадровски прашања ќе се разговара по завршување на претседателските избори.

Министерот за култура Асаф Адеми се повлекува од позицијата поради здравствени причини

Од својата позиција на министер за култура се повлекува Асаф Адеми, кој на оваа позиција дојде како кадар на Беса. Наводно...

Катерина Крстиќ / 3 април, 2019 11:55

Нови скандали во Министерството за култура

СКАНДАЛ: Министерот Асаф Адеми го укина фестивалот »Денови на македонска музика«

По скандалозната програма објавено на 8 февруари, Министерството за култура утрово објави нови резултати за Годишната програма...

Стефан Каневче / 12 март, 2019 9:25

Дали советничката на Заев го има главниот збор во Министерството за култура?

Цветанка Ласкова ги разгледува пријавите во Министерство за култура!?

Повеќе апликанти чии проекти не беа поддржани во Годишната програма на Министерството за култура, коментираат дека кога...

Стефан Каневче / 10 март, 2019 23:38

СЈО ја тресе тендерската документација на министерството за култура за 10 објекти од проектот Скопје 2014, кога министерка беше пратеничката Елизабета Канческа Милевска

Адеми потврди, СЈО води истрага за најмалку 10 објекти од “Скопје 2014”

Очигледно предметот “Тендери” на СЈО, кој се однесува на поранешната министерка за култура, актуелна пратеничка, Елизабета...

Мирко Бачиќ / 19 декември, 2018 10:17

Токму пратеничката Канческа Милевска преку СЈО, како декаден министер за култура, е осомничена за перење пари со што сумата за реконструкција достигна над 11.5 милиони евра

Нови 810 илјади евра за реконструкција на Албанскиот театар

Албанскиот театар во Скопје ќе добие нови 810 илјади евра од буџетот на Министерството за култура предвидени за идната година. Ресорниот...

Мирко Бачиќ / 28 ноември, 2018 7:43

Министерството за култура кога соседното, ресорно за јавна администрација најавува кастрење во секторите, најавува најмалку 110 нови вработувања во следната 2019 година

Најавени нови 80 вработувања во Ансамблот на албански ора

Министерот за култура Асаф Адеми денес го претстави предлог буџетот на ресорното министерство за култура и проектите кои...

Мартин Попоски / 27 ноември, 2018 13:55

Директорот на Филхармонија, Илиески пробал на незаконски начин да воведе нова систематизација за нови работни места, по што ја сменил претседателката на Управниот одбор

Во филхармонија се отпушта по желба на директорот

Министерот Асаф Адеми без никакво образложение ја разрешил м-р Бранка Костиќ Марковиќ од позицијата Претседател на Управниот...

Мирко Бачиќ / 25 ноември, 2018 6:19

Министерот за култура, Асаф Адеми, лично преку телефон најави дека ќе ги слуша желбите и сугестиите на апликантите за формирањето Годишна програма во култура за 2019 година

По ало Таравари, ало Адеми!

Министерот за култура Асаф Адеми ги повикува сите кои имаат сугестии или жалби за конкурсот за Годишната програма во културата...

Мирко Бачиќ / 20 ноември, 2018 10:10