Тој појасни дека мерките донесени од Владата не се за целосно затворање на угостителски објекти туку само за тие кои работат внатре!

Бектеши: Од понеделник нема прослави на затворено

Министерот за економија Крешник Бектеши ги повика граѓаните, особено угостителските објекти, да ги почитуваат мерките за...

Владо Марин / 9 август, 2021 15:48

Во наредниот период следи потпишување на Договор за соработка помеѓу „Национални енергетски ресурси“ АД Скопје и Грчкиот национален оператор на гас ДЕСФА со којшто двете страни ќе гарантираат за изградбата на интерконекторот помеѓу двете држави.

Бектеши и Скрекас го потпишаа Договорот за изградба на интерконекторот за пренос на природен гас Грција-Македонија

Министерот за економија, Крешник Бектеши и министерот за животна средина и енергија на Република Грција, Костас Скрекас,...

Владо Марин / 9 јули, 2021 21:03

Министерот за економија Крешник Бектеши кажа дека здравата животна средина, безбедноста и здравјето на граѓаните се најголем приоритет на оваа Влада и кон овие прашања секогаш се постапувало со голема внимателност.

Николовски и Бектеши: На седум компании им се изречени прекршочни казни од 55.510 евра

Заменик-претседателот за борба против корупцијата и криминал, одржлив развој и човечки ресурси, Љупчо Николовски и министерот...

Владо Марин / 7 јули, 2021 7:02

Тој информираше дека сите институции, почнувајќи од Царинската управа и Државниот пазарен инспекторат, Министерството за економија, Инспекторатот за животна средина имаат обврска во роковите предвидени согласно заклучоците да ги достават сите информации.

Бектеши и Димоска: Започнуваат засилени вонредни контроли за квалитет на течните горива

Државниот пазарен инспекторат со државната мобилна лабораторија за испитување на квалитетот на течните горива од денеска...

Сара Фемина / 31 мај, 2021 5:48

Министерот информираше за поддршката на Министерството за економија за компаниите од гостиварскиот регион и присуствуваше на почетокот на градежните работи на новата фабрика на компанијата „Алмеро“.

Бектеши: Во Гостивар ќе се реализираат нови инвестиции кои ќе отворат 500 нови работни места

Министерот за економија Крешник Бектеши неодамна беше во работна посета на општина Гостивар каде што оствари средби со сопственици...

Рејхан Бајрами / 2 мај, 2021 13:41

Оваа мерка, како што денеска одлучи Владата на Македонија, по предлог на Комисијата за заразни болести ќе важи до 20 април 2021 година (среда), објави министерот за економија Крешник Бектеши на својот Фејсбук профил.

Бектеши: Од среда целосна забрана за работа на угостителските објекти, да не се прават дополнителни залихи

Почнувајќи од 7 април 2021 (среда), сите угостителски објекти (кафеани, ресторани, барови, клубови) ќе имаат целосна забрана за...

Рејхан Бајрами / 5 април, 2021 19:00

Објавени се јавните повици за субвенционирање на микро и мали претпријатија, за финансиска поддршка на женско претприемништво и за субвенционирање на занаетчии, информираше денеска на прес конференција министерот за економија Крешник Бектеши.

Бектеши: Објавени три јавни повици за субвенции за микро и мали компании, жени претприемачи и занаетчии

Министерството за економија објави три јавни повици во рамки на Програмата за конкурентност и иновации и претприемништво...

Рејхан Бајрами / 29 март, 2021 13:01

Тој ги повика сите микро и мали компании, занаетчии и жени претприемачи да ја искористат финансиската поддршка која што им ја нуди Министерството за економија!

Бектеши: Микро и малите компании, жените претприемачи и занаетчиите да аплицираат за субвенции од мерките на Министерството за економија

Министерството за економија објави три јавни повици во рамки на Програмата за конкурентност и иновации и претприемништво...

Рејхан Бајрами / 14 март, 2021 13:25