Билјана Беличанец-Алексиќ во периодот од 2013 до 2017 година ја извршувала функцијата градоначалник на Општина Кисела Вода. Таа беше актерка во Драмскиот театар Скопје и мајка на две деца.

ЕДНА ГОДИНА ОД СМРТТА НА БЕЛИЧАНЕЦ- Туфи никогаш нема да биде заборавена!

Пред една година на денешен ден Македонија ја потресе веста за смртта на една од најпознатите македонски актерки Билјана...

Катерина Крстиќ / 6 април, 2020 22:17

Од 2013 до 2017 Билјана Беличанец беше градоначалник на скопската општина Кисела Вода

Комеморација за актерката Билјана Беличанец во Драмски театар

Драмски театар-Скопје денеска од 10 часот ќе одржи комеморација за актерката Билјана Беличанец која почина во саботата. Билјана...

admin@magazin / 9 април, 2019 8:03

Со ваквата донесена одлука, се откажуават сите културни, спортски, забавни и други манифестации.

Утре ден на жалост во Кисела Вода – Домот на култура во општината ќе го носи името на Беличанец

Денешната вонредна седница на Советот на Општина Кисела Вода, беше започната со едно минутен молк, во чест на загинатата...

Катерина Крстиќ / 8 април, 2019 19:04

Многумина ја опишаа како цврста жена, но одвнатре кревка со мила душа.

Претседателот Иванов со потресна порака по смртта на Беличанец: Билјана го претвораше сонот во јаве, а животот во сон

Смртта на познатата македонска актерка Билјана Беличанец ја потресе јавноста. Многу познати актери, нејзини колеги, политичари,...

Катерина Крстиќ / 14:33

Актерот напиша „НАЈДОБРА“ и сподели разговор со колешката

Спомени на Тасевски за Беличанец: Стави ме во шивална ако треба, само да сум во театар

Актерот и поранешен директор на Драмски театар, Сашо Тасевски, сподели со јавноста една анегдота поврзана со актерката Билјана...

admin@magazin / 7 април, 2019 10:45