Работната волонерска акција на планинарското друштво "Пелистер" за обнова на "Копанки" запрена откако некој ги извадил корпите од жичарата потребни за дотур на материјали

Кој од власта не сака да го види Копанки во “стариот” сјај?

И додека се прокламираат ЕУ вредности се демонстрира малограѓанштина на дело па така на жичарницата која води до култниот...

Мирко Бачиќ / 13 август, 2018 16:44

Депонијата "Мегленци" низ годините е редовна "мета" на опожарување но и одгледување свињи кои "завршуваат" на домашните трпези

“Мегленци” не е само депонија туку и свињарник

На битолската депонијата “Мегленци” во општина Новаци покрај тоа што има тони ѓубре и глутница од кучиња има и педесетина...

Мирко Бачиќ / 7:35

Според Јавното обвинителство чинот се случил за време на прославата на Илинден во Крушево на Мечкин Камен

ОЈО Прилеп сомничи двајца битолчани за говор на омраза на Илинден

Прилепското јавно обвинителство постапува по пристигната кривична пријава против две лица и други непознати лица за сторено...

Мирко Бачиќ / 6 август, 2018 13:00

Иако стои дека укинувањето е времено нема објаснување до кога ќе трае новиот возен режим

На неодредено се укинува брзиот воз Скопје – Битола – Скопје

Поради оперативно технички проблеми Македонски железници транспорт АД – Скопје врши измена и дополнување на важечкиот...

Мирко Бачиќ / 12:21

Спортската сала "Младост“ е изградена во 80-те години на XX век со самопридонес на граѓаните на Битола

Спортската сала во Битола преименувана во Боро Чурлевски

По името на ракометната легенда Боро Чурлевски кој прерано почина преименувана е Спортската сала “Младост” во Битола. Mнозинство...

Мирко Бачиќ / 31 јули, 2018 12:59

На 30 дена пред почетокот на учебната година школскиот систем во Битола пред колапс

Битолските ученици без превоз – училиштата без струја

Советниците во Советот на Општина Битола и градоначалничката Наташа Петровска која и доаѓа од редовите на просветните работници...

Мирко Бачиќ / 26 јули, 2018 8:25