Мајката Прети Верма (27) изјави за „Хиндустан тајмс“ дека ги избрале овие имиња за да ги потсетуваат на тешките околности во кои добија две здрави деца. Сепак, додадоа дека ова не е конечна одлука и дека може ќе ја променат.

Близнаци родени во време на пандемијата добија имиња Корона и Ковид!

Иако пандемијата од Коронавирус не им донесе ништо добро на повеќето луѓе во светот, младите родители од Раипур централниот...

Катерина Крстиќ / 3 април, 2020 15:13

Првото е женско, родено во 00:01, а второто е машко и е родено во 00:03 часот.

ДА СЕ ЗДРАВИ И ЖИВИ: Првите бебиња во Македонија се близначиња – ФИЛИПЧЕ СО ЧЕСТИТКИ

На Универзитетската Клиника за гинекологија и акушерство во Скопје, се родија првите бебиња, две близначиња во 2020 година. ...

Сара Фемина / 1 јануари, 2020 11:36

По серијата земјотреси кои ја погодија земјата утрово, гинекологот Анике Докле објави дека 20 минути по земјотресот се родени близнаци.

Најубавата вест од Албанија: Близначиња се родија 20 минути по силниот земјотрес

Иако денеска од Албанија доаѓаат само тажни вести по силниот земјотрес кој се случи утринава, сепак овие близначиња се симбол...

Катерина Крстиќ / 26 ноември, 2019 21:00