Секоја сериозна институција, организација има потреба од теренски истражувања на јавното мислење.

ЗАВРШИ ВРЕМЕТО НА МАТНИ ЗДЕЛКИ И УРБАНА МАФИЈА

Нема ништо скандалозно и сомнително во договорите за консултантски услуги за оценка на успешноста на реализацијата на програмските...

Стојче Бушин / 19 јануари, 2021 7:18

Се обновува столаријата, а предвидена е и реконструкција на подот, тоалетите, замена на прозорците, како и поставување на нов систем за противпожарна заштита и електрична инсталација.

Се реконструира главниот конак во манастирскиот комплекс Свети Пантелејмон

Започната реконструкција на главниот конак во манастирскиот комплекс Свети Пантелејмон, објави градоначалникот на општина...

Сара Фемина / 19 ноември, 2020 6:27

Цело време беше научен да се бори.
За државата, за слободата, за младите, а последниве месеци се бореше за да спаси човечки животи.

ЗБОГУМ ЗАСЕКОГАШ ТРАЈЧЕ: Секогаш ќе се водиме по твоите идеали – човек може да умре, но идеја и херој никогаш

Трајче имаше големо срце. Тој беше голем борец, отпораш, револуционер и слободар! Имав среќа да ми биде најблизок соработник...

Стојче Бушин / 17 октомври, 2020 15:28

Емотивен пост на Богоев за трагично починатиот Нешковски!

Емотивен пост на Богоев за трагично починатиот Нешковски: Собрав сили некако, ќе фалиш ДРУГАР, ти беше човечиште!

Емотивен пост на Богоев за трагично починатиот Нешковски! Собрав сили некако…За Трајко… “U nama je sudbina budućih dana I neki se...

Стојче Бушин / 16 октомври, 2020 7:54

Како што соопштија од Општина Карпош, годинава како резултат на Ковид-19 пандемијата, настанот се одбележа со присуство на помалку лица и со почитување на мерките за заштита.

Во Карпош одбележани 79 години од формирање на Првиот партизански одред

По повод 79-годишнината од формирањето на Првиот скопски партизански одред (првата партизанска единица на НОБ во Македонија),...

Стојче Бушин / 22 август, 2020 20:44

Карпош ја затекнав во прилично лоша финансиска кондиција, со долг од речиси 18 милиони евра, кој и до ден денеска е реален проблем за нормално функционирање на општината.

Богоев: Стевче Јакимовски ја колабираше општината и ја претвори во дивоградба- наследив долг од 18 милиони евра!

Градоначалникот на скопската општина Карпош, Стефан Богоев на оваа позиција е речиси три години а во интервју за „Фокус“...

Катерина Крстиќ / 23 мај, 2020 10:38

Град Скопје и во претстојниот период ќе продолжи со зголемување на опремата и механизацијата за почист град. Сите носиме одговорност за чиста животна средина!

ШИЛЕГОВ: „Набавени 540 нови контејнери со капацитет од 3.200 литри и 950 корпи за џебен отпад„

Нови контејнери добива и Карпош. Како локална самоуправа одвоивме 2 милиони денари, а контејнерите ќе бидат поставени долж...

Сара Фемина / 2 октомври, 2019 20:26

Жителите реагираат дека тоа е јавна површина, за која сметка мора да води општината.

ГНЕВНИ ЖИТЕЛИТЕ НА КАРПОШ: Каде е „животот“ кој го ветуваше Богоев – освен смрдеа не добивме ништо!

Веќе еден месец жителите на општина Карпош гневни поради неоставрените ветувања од страна на актурелниот градоначалник...

Весна Петровска / 7 август, 2019 10:15