Двајца хирурзи ја разгледуваат секоја можност за да му се подобри здравствената состојба, откако тој беше хоспитализиран во болница.

Боки 13 пред операција која има висок ризик од смртност

Низа испитувања му се прават на Бојан Јовановски-Боки 13, по кои треба да се одлучи дали ќе му се отстрани желудникот, операција...

Сара Фемина / 29 јули, 2022 14:10

Овој софистициран микроскоп дава прецизна и детална слика на оперативното поле, вели екс министерот за Здравство Венко Филипче!

Специјалната болница „Св.Еразмо” во Охрид за прв пат доби неврохируршки микроскоп

Специјалната болница „Св.Еразмо” во Охрид за прв пат доби неврохируршки микроскоп. Денеска со моите колеги д-р Милошевски...

Рејхан Бајрами / 15 февруари, 2022 15:13

Пристигнаа колегите од Психијатрија со цел да се даде и психолошка помош што е многу битно во овој момент, така што целосно сме подготвени да ги преземеме овие пациенти и да продолжи лекувањето, додаде Филипче!

Две повредени лица од несреќата во Бугарија пристигнаа во болницата во Скопје

Двајца од вкупно седумте пациенти кои беа хоспитализирани во болницата „Пирогов“ по страшната несреќа на автопатот „Струма“...

Мирко Бачиќ / 27 ноември, 2021 13:23

На него бил приклучен и полнач за мобилен, но и уште еден електричен потрошувач. Првин прегреал кабелот па се запалил тројниот приклучок.

Спој на продолжен кабел – причина за пожарот во модуларната болница

Продолжен кабел ја пеплосал тетовската модуларна болница. Служел за напојување на дефибрилатор со кој се реанимирал пациент....

Рејхан Бајрами / 5 октомври, 2021 20:32

Полицијата го истражува случајот, а земени се и снимките од безбедносните камери.

Обезбедени снимки од безбедносните камери кај модуларната болница во Прилеп

Нема никакви проблеми со функционирањето на модуларната болница по Прилеп по инцидентот со оштетувањето на таблата за напојување...

Рејхан Бајрами / 20 септември, 2021 5:34

Грешките биле мали и требало да се санираат во рок од пет дена.

Тетовската модуларна болница имала проблеми уште при отворањето

  Наводни грешки при изградбата на модуларната болница и оштетување на системот за централен довод на кислород. Од 15...

Перо Милчин / 9 септември, 2021 7:09

Тимот на уролози (Др. Мостро, Др. Симоноска, Др.Јован -анестезиолог) под раководство на Др. Горан Балевски, денес за првпат изведе лапараскопска операција врз пациент од Битола, каде што беше рецесиран долниот пол на бубрегот поради циста.

ПРВА ЛАПАРАСКОПСКА ОПЕРАЦИЈА НА БУБРЕГ ВО ОХРИД

ПРВА ЛАПАРАСКОПСКА ОПЕРАЦИЈА НА БУБРЕГ ВО ОХРИД ПРВА ЛАПАРАСКОПСКА ОПЕРАЦИЈА НА БУБРЕГ ВО ОХРИД Тимот на уролози (Др. Мостро,...

Владо Марин / 18 август, 2021 17:11

Со употребата на овој апарат се нуди дополнителен квалитет на здравствената услуга, додека пациентите кои имаат потреба од овие испитувања ќе имаат можност да ја користат експертизата на лекарите кои работат во оваа болница.

ВО КЛИНИЧКАТА БОЛНИЦА ВО БИТОЛА СТАВЕН ВО УПОТРЕБА НОВ АПАРАТ SPECT-CT ГАМА КАМЕРА

Министерот за здравство д-р Венко Филипче вчера ја посети Клиничката болница во Битола. Во рамки на проектот „ Меѓународна...

Владо Марин / 29 јули, 2021 10:03