На средбата со градоначалникот Живко Гошаревски, министерот Бочварски ја изрази поддршката од централната власт кон општина Ресен и Преспанскиот регион заради економски и туристички развој.

Бочварски: Годинава ќе се реконструира патот од Охрид до Ресен преку Галичица

Оваа година ќе се реконструира патот од Ресен до Охрид преку Галичица со што ќе допринесеме за развој на туризмот во овој...

Рејхан Бајрами / 25 март, 2021 8:18

Тие, заедно со заменик министерот за транспорт и врски Беким Реџепи извршија увид во изградба на магистралниот гасовод Скопје-Тетово Гостивар.

Бочварски-Реџепи: Оваа година завршува изградбата на магистралниот гасовод во Скопје

Оваа година завршуваме со изградба на магистралните гасоводи од Скопје до Гостивар и од Неготино до Битола со што ќе се поврземе...

Сара Фемина / 28 февруари, 2021 7:47

Министерот потенцираше дека само на источниот крак од овој Коридор, се инвестираат околу 100 милиони евра.

Бочварски: Преку 700 милиони евра инвестираме за модернизација на Коридор 8

Вкупните средства планирани за доизградба и рехабилитација на целиот Коридор 8 надминуваат 700 милиони евра, што само по себе...

Рејхан Бајрами / 10 февруари, 2021 16:04

Тој, заедно со заменик-министерот за транспорт и врски, Беким Реџепи остварија средба со градоначалникот на општина Тетово, Теута Арифи, на која средба се разговараше за инфраструктурни проекти во општината и регионот.

Бочварски: Предвидена е изградба на нов автопат од Гостивар до Тетово

Оваа година започнуваме со постапка за  изработка на физибилити студија за изградба на нов автопат од Гостивар до Тетово,...

Стојче Бушин / 29 јануари, 2021 16:23

Министерот додаде дека во овој момент се градат 574 социјални станови во седум општини за кои дел ќе завршат оваа, а дел другата година.

Бочварски: Годинава започнуваме со изградба на преку 200 социјални станови

За оваа година во соработка со АД за стопанисување со станбен и деловен простор  планираме изградба на 5 нови згради со...

Мирко Бачиќ / 13 јануари, 2021 15:58

До изборот на нов градоначалник функцијата се доверува на вршител на должност кој се избира од редовите на советниците со просто мнозинство.

Бочварски: Ова е за мене нов предизвик на кој ќе одговорам со сериозна, упорна, чесна и посветена работа

По кандидирањето на актуелниот штипски градоначалник Благој Бочварски за прв човек на министерството за транспорт и врски,...

Стојче Бушин / 21 август, 2020 6:32

Во медиумите постојано се објавуваше и пишуваше дека токму изградбата на патот Кичево – Охрид доцни и дека не може да се продолжи со работа поради промашена траса. Премиерот Зоран Заев на неколку наврати па дури и лично од собраниска говорница тврдеше дека владата не може да продолжи со изградба на патот заради грешка во трасата.

Бочварски: Трасата на патот Кичево-Охрид не беше промашена

Претседателот на комисијата за транспорт и врски на СДСМ Благој Бочварски, вчера беше гостин во емисијата „24 Анализа“...

Катерина Крстиќ / 5 ноември, 2019 10:45