БПЦ со пропаганда слична на онаа на официјална Софија, агитира за наводно признавање на МПЦ - ОА, која нели според БПЦ е нејзина ќерка црква, иако историјата кажува друго

Бугарија: Москва веќе не може да ја спречи независноста на Украинската и Македонската црква

Вселенската патријаршија може да објавува автокефалност на црквите кои сакаат да добијат независност, и без согласност...

Мирко Бачиќ / 4 септември, 2018 10:10

Движењето "Бојкотирам" со директни пораки и до свештеници од МПЦ - ОА кои сметаат дека Договорите со Бугарија и Грција се добри за Македонската нација и Република Македонија

Бојкотирам со порака до МПЦ: “Ваше е предавството!”

На листата носители на јавни – општествени и политички функции на движењето Бојкотирам се најдоа и свештеници од Македонската...

Мирко Бачиќ / 23 август, 2018 8:27