Сите видови брашно се расипуваат со текот на времето, но привлекуваат и несакани суштества, како бубачки, без оглед колку се чисти оставата и кујната.

СУПЕР ИДЕА: ОВА Е НАЈДОБАР НАЧИН ДА ЧУВАТЕ БРАШНО!

Сите видови брашно се расипуваат со текот на времето, но привлекуваат и несакани суштества, како бубачки, без оглед колку...

Сара Фемина / 31 март, 2020 20:30

Овие земји беа наши најголеми потрошувачи, а испораките запреа кога кратко беше воведена забрана за извоз на основни прехранбени производи заради појава на пандемија.

Започна извозот на брашно од Србија во регионот: Првата количина тргна за Македонија!

Извозот на брашно од домашните мелници отиде во Република Македонија и Црна Гора и се очекува одредени количини да бидат...

Перо Милчин / 26 март, 2020 9:17

Единствениот мал проблем со домашен квасец е тоа што ќе бидат потребни неколку дена за тој да стане активен.

НЕМАТЕ КВАСЕЦ ДОМА? Еве како да го направите од ЈАБОЛКА!

Ако немате квасец, постои начин сами да го направите и секогаш да го имате. Единствениот мал проблем со домашен квасец е тоа...

Сара Фемина / 25 март, 2020 18:19

Некои видови леб содржат и зачини и зрна како сусам и мак кои можат да се користат и за декорација.

Домашен леб без месење

Лебот е дел од основните состојки во исхраната. Тој се подготвува со печење, парење или пржење на тесто кое претежно се состои...

Перо Милчин / 8 февруари, 2020 20:54

Павле, брашното се купува во продавница исто како и маслото од кaнaбиc што се купува во aптeкa.

ВМРО-ДПМНЕ остави брашно за “шмркање„ пред Собрание за Павле Богоевски!

Помина веќе цела една недела, а Павле Богоевски не си дава ocтaвка, ако си по друг бeл прашак, следниот пат ќе ти оставиме и за...

Рејхан Бајрами / 19 мај, 2019 15:26