"Падна и АСНОМ! Е тогаш од вас ќе остане само она што во суштина отсекогаш сте биле – најдолни фашисти свежо конвертирани од титоисти во "демократи евро атлантисти"!"

Се огласи и режисерот Бојаџи, со порака до своите колеги за бришењето на АСНОМ

Македонскиот режисер, Јани Бојаџи, човекот чиј филм “Ругање со Христа” беше цензуриран од страна на Владата, и како...

Мирко Бачиќ / 5 ноември, 2018 9:04

Професорот Фрчкоски јавно потврди дека Владата има намера да го суштински да го брише АСНОМ од преамбулата, ќе биле само спомнати одлуки кои им се допаѓале на Грците

Фрчкоски: Грците се плашат од АСНОМ, затоа и бришеме дел од одлуките

Поранешниот министер за надворешни па внатрешни работи на Македонија, професорот Љубомир Д. Фрчкоски со јасен став потврди...

Мирко Бачиќ / 10 октомври, 2018 7:17

магазин.мк од дипломатски извори од министерството за надворешни работи на Република Македонија стигна до предлог новата Преамбула од новиот Устав на Северна Македонија

Ексклузивно: Новата Преамбула на Република Северна Македонија

магазин.мк дојде до предлог текстот на новата Преамбула на новиот Устав на Република Северна Македонија во која се потврдува...

Мартин Попоски / 24 септември, 2018 12:29