Иако не се многу опасни сепак камењата во бубрезите прават големи проблеми, и предизвикуваат неподносливи болки.

Природен лек кој ќе ви помогне за исфрлање на камен од бубрезите

Според последните направени истражувања било утврдено дека  на еден од 20 луѓе, во текот на животот телото му создава камења...

Катерина Крстиќ / 16 мај, 2022 3:02

Успешно заврши првата трансплантација на бубрезите кои доцна во ноќта беа експлантирани на Клиниката за урологија.

Бубрегот од починатата девојка трансплантиран кај 27-годишен пациент, во тек втората трансплантација

Претпладнево на Клиниката за урологија е извршена операција за трансплантација на бубрег. Се Работи за 27-годишен пациент...

Рејхан Бајрами / 17 април, 2021 16:18

Ова е втора кадаверична трансплантација и четврта од жив донор годинава. На 23 мај од починат донор се трансплантираа срце и бубрези. Во период кога здравствениот систем се соочува со ковид-19, Програмата за транплантација продолжува да се реализира!

Филипче: Направена нова кадаверична трансплантација, двајца пациенти добија бубрег од починат донор

Утрово на Клиниката за Урологија беа експлантирани два бубрега од 46 годишен пациент кај кој вчера беше потврдена мозочна...

Владо Марин / 31 јули, 2020 12:07

Таа со својот тим болнички координaтори Билјана Андоновска, Весна Дурнев и Адријана Георгиев од Министерството за здравство ја процесираа пациентката во мозочна смрт и ги направија сите лекарски, технички и административни подготовки за да се започне со трансплантацијата на срце и бубрези.

НАЈНОВА ВЕСТ: Два бубрега од починатиот донор кој донираше срце, се трансплантираат на Клиниката за урологија!

Два бубрега од истиот донор кој донираше срце, во моментов се трансплантираат на Клиниката за Урологија кај двајца пациенти...

Владо Марин / 23 мај, 2020 10:38

Црешата според истражувањата го намалува количеството на мочна киселина и ги смирува воспаленијата. Антицијанидите кој ги има кај црешата се одличен извор за козметички ефект кај жените.

ЦРЕША – корисна против болестите на бубрезите и другите уринарни органи

Црешата е особено корисна против болестите на бубрезите и другите уринарни органи, снажен борец е против хипертензијата,...

admin@magazin / 15 јануари, 2020 22:19

Каменот во бубрегот е почест кај младите и луѓето со средни години отколку кај старите и многу почесто се јавува кај мажите отколку кај жените.

РУСКА ЕФИКАСНА МЕДИЦИНА: Лек за отстранување на камен и песок во бубрег!

Камен во бубрезите обично се создава во средиштето на бубрезите, каде што се собира мочта пред да оди во мочниот канал, цевка...

admin@magazin / 21 октомври, 2019 23:03

26 годишниот Илија Стамков од Неготино е еден од нив. Тој од дијализата се спасил пред 7 години благодарение на бубрегот од мајка му. Се пожали дека сега живее во неизвесност.

Пациентите со пресаден бубрег молат за помош: Во државата ги нема потребните лекови, живеат во страв!

Триесет пациенти со трансплантирани бубрези живеат во страв дека повторно можат да се вратат на апаратите за прочистување...

Катерина Крстиќ / 4 јули, 2019 22:33