Многумина веруваат дека ако се заречат дека на овој ден ќе одат на Духовден во манастирот Острог, нивната болест или болеста на некој нивни близок ќе исчезне „како однесена со вода“.

Денеска е Свети Василије Острошки- овој светец прави чуда!

Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 29 април. Денеска е Св. Василиј Острошки. Свети Василиј Острошки...

Сара Фемина / 12 мај, 2019 11:42