Свети Василј Острошки е чудотворец кој лекувал болни и кој и покрај заканите од тогашните турски власти, никогаш не се откажал од вербата во Бога.

ЧУДАТА НА СВЕТИ ВАСИЛИЈ ОСТРОШКИ- слепи прогледуваат, болни оздравуваат, инвалиди проодуваат…

Издлабен во карпа, чиниш лебди, издигнат над рајска шума, на надморска височина од 900 метри е домот на големиот чудотворец,...

Сара Фемина / 14 април, 2019 11:49