Бугарите никогаш не биле фашисти тие само биле Јавно претпријатие за администрација, тие се наши браќа.

Се јави и Пендрековски: Палењето на знамето е за осуда, прости ми љубави

Претседателот ПендреКовски со изјава за  палењето на братското знаме на Бугарија на Вевчанскот карневал, се јави веднаш...

Мате Парлоф / 15 јануари, 2021 12:42

Ова денеска во Вевчани беше приказ како функционира тоталитарен режим, се вели во соопштението од ВМРО ДПМНЕ.

ВМРО ДПМНЕ: ВЛАСТА НА ЗАЕВ СО СПЕЦИЈАЛЦИ ТЕПА ЛУЃЕ НА КАРНЕВАЛ, КОИ ГО ИСМЕВААТ ЛОШОТО ВЛАДЕЕЊЕ НА СДСM

Власта на Заев со специјалци тепа граѓани на карневал, кои преку маски и хумор го исмеваат лошото владеење на СДСМ. Прагот...

Перо Милчин / 13 јануари, 2021 20:49

Од МВР за Сител велат дека полицијата интервенирала поради загрозување на здравјето на граѓаните во услови на глобална пандемија.

Вевчани и Вевчанци беа нападнати од сопствената власт

И покрај апелите од надлежните, вевчанци не се откажаа од одржување на традиционалниот карневал на кој денеска се случи судир...

Рејхан Бајрами / 20:45