На повидок нова афера со [без] распишување тендери во министерството за здравство

Министерот Филипче потпишал Договор во вредност од 700.000 евра без тендер

Министерот за здравство Венко Филипче потпишал договор во четири очи без да распише тендер за изградба на бункер за акцелератор...

Мирко Бачиќ / 9 август, 2018 6:51

Зошто грешките на министерствата за објава на тендери ги плаќаме сите ние?!

Филипче треба да плати казна од 78.000 денари за грешните тендери

Комисијата за жалби по јавни набавки ги прифати жалбите поднесени од три фирми во врска со тендерот за набавка на тестови...

Мирко Бачиќ / 7 август, 2018 12:07

Реакции од родителите кои тврдат дека вработените импровизираат за нормални услови

Детската клиника остана без основни средства за хигиена – нема ни тоалетна хартија

Без антибактериски сапун – без медицински ракавици и други основни средства за хигиена функционира Детската клиника...

Мирко Бачиќ / 6 август, 2018 15:05

Иако министерот за здравство Филипче јавно вети дека ќе добијат плата - нема ништо од ветеното - се зависело од Заев

Приватните специјализанти излажани – нема плата!

Нема плати а ниту планиран буџет за приватните специјализанти на кои им беше ветено дека од месец мај годинава ќе примаат...

Мирко Бачиќ / 5 август, 2018 8:32

Корекција од Филипче: до крајниот рок за поднесување на понуди за овој тендер пристигната е само една понуда а целата постапка е во фаза на евалуација и се уште не е ниту стигнато до електронска аукција.

Министерот Филипче на пат да се премисли или само тактичка манипулација?

После  реакциите во јавноста кои пламнаа после  контроверзниот тендер од 35 милиони евра за набавка на реагенси на министерството...

Рејхан Бајрами / 22 јули, 2018 21:19

Тендерот го доби сомнителна фирма, а беше така направен што другите учесници не ги исполнуваа условите

АА: Венко Филипче да си поднесе оставка поради тендерот од 35 милиони евра

Користејќи ја маглата околу проблемот со името на земјата и договорот со Грција, Министерот за здравство Венко Филипче продолжува...

admin@magazin / 12:57