Експлантацијата е во тек. Им држиме среќа на сите, напиша премалку на Фејсбук статус министерот за Здравство Венко Филипче.

ТИМОТ ПОДГОТВЕН- ВИ ЧУВАМЕ СРЕЌА ДОКТОРИ: Започна првата трансплантација на срце во Македонија!

Во моментов започнува првата трансплантација на срце во Република Македонија. Тимот од кардиохирурзи под водство на Сашко...

Перо Милчин / 22 мај, 2020 23:39

Претходно тој соопшти дека закажувањето на земање брисеви од вчера се врши и преку матичните лекари.

ВЕНКО ФИЛИПЧЕ: Одобрена првата терапија за пациентите заболени од коронавирусот!

Одобрена е првата терапија за пациентите заболени од коронавирусот. Се работи за комбинација којашто јa содржи лекот хлорокин...

Катерина Крстиќ / 24 март, 2020 22:09

Ако се разгледаат информациите на Бирото за јавни набавки паѓа во очи и податокот дека во последниве два месеци министерствоо има донесено и преку 70 одлуки со кои се поништуваат веќе почнати јавни набавки, така што ако и овие биле завршени, ќе имало уште повеќе набавки.

ВРТОГЛАВА СУМА : 39 милиони евра потрошило Министерството за здравство за јавни набавки

Институтот за граѓански комуникации неодамна излезе со податок дека од анализирани 124 државни институции ова министерство...

Катерина Крстиќ / 21 ноември, 2019 10:03