За примена вакцина со единечна доза, мора да покажете дека сте ја примиле вакцината пред повеќе од 21 ден, но не повеќе од 360 дена пред пристигнувањето.

Нови Ковид-19 правила за влез во Швајцарија, Белгија и Австрија

Министерството за надворешни работи информира дека Швајцарија, Белгија и Австрија имаат нови КОВИД-19 правила за патници...

Перо Милчин / 17 септември, 2021 7:18

За државите од каде нема податоци или недоследност во податоците, официјалните ќе се добиваат преку податоците објавени на веб-страниците на националните здравствени власти.

Од денеска Бугарија воведува нов режим за влез на странци во државата

Од денеска Бугарија воведува нов режим за влез на странци во државата! Од денеска, 1 јули, Бугарија воведува нов режим...

Владо Марин / 1 јули, 2021 6:53

Во автомобилот голф имало две лица, едно машко и едно женско, кои при судирот се повредени и се хоспитализирани во тетовската Клиничка болница.

Тешка сообраќајна несреќа на влезот од Тетово- загина 50 годишна жена !

Вчера во тешка сообраќајна несреќа на влезот на Тетово во правец на Скопје, загина жена на околу 50-тина години. Како што јавуваат...

admin@magazin / 28 април, 2019 9:29

До 2035 година, швајцарскиот пазар на трудот ќе се намали за половина милион луѓе без понатамошна имиграција. Како резултат на тоа, стапката на вработеност и приходот по глава на жител, пресметани врз целата популација, ќе имаат тенденција да бидат под притисок

Зошто не во Европската Унија!

Avenir Suisse ја претставува новата “Бела книга” која флертува со пристапот во ЕУ. Во исто време, сепак, станува јасно дека...

Македонка Димкин / 30 мај, 2018 9:19