Се врши крштевање на водата и таа со силата на Светиот Дух добива лековита моќ. Овој празник, познат и како Водопост е строг пост.

Утре е строг пост, се празнува Водокрст или Водопост

Утре 18  јануари се слави празникот Водокрст. Во Светата Црква се воспева силата и моќта на Крстот. Се врши крштевање...

Сара Фемина / 17 јануари, 2021 12:48

Ден пред големиот христијански празник Богојавление – Водици, на празникот наречен Водокрст секоја година се извршува голем Богојавленски водосвет.

Денеска е водокрст, а утре се слават Водици

На 18 јануари се слави празникот Водокрст. Во Светата Црква се воспева силата и моќта на Крстот. Се врши крштевање на водата...

Сара Фемина / 18 јануари, 2019 12:02