На Германија и недостигаат квалификувани работници, посебно во малите и средните претпријатија.

Се што треба да знаете за новиот закон за вработување на странци во Германија!

Многу медиуми на просторот на бивша Југославија, ја пренесоа веста дека Владата на Германија усвои закон кој ги прекинува...

Рејхан Бајрами / 28 јуни, 2019 20:22

Од Кичево годишно се иселуваат околу 2.000 Албанци, Роми, Македонци и Турци, а се зборува дека вработувањето на државно “чини“ 3-4.000 евра кеш на рака

Кичево се иселува, економијата е во рецесија, уште малку ќе нема кој да гласа за Река, Силјаноска и Пендаровски

Кичево забрзано се иселува во странство. Иселувањето не познава етникум, бидејќи се иселуваат и Албанци, и Македонци, и Роми,...

Данаил Михајловски / 2 април, 2019 23:10

Комисијата ќе ги објави официјално одлуките за десетина дена

Синот на Мира „дизел“ сепак е нерегуларно вработен во ЕЛЕМ

Вработувањето на синот на пратеничката Мира Стојчевска во АД ЕЛЕМ е пред официјално прогласување за неправилно од страна...

admin@magazin / 28 март, 2019 7:30

Министерот изјави дека Владата ги поддржува фирмите, што придонесува за поттикнување на инвестициите и отворање на нови работни места во Република Македонија.

Тевдовски: „Честитам, во Македонија невработеноста е на најниско ниво„

Министерот за финансии, Драган Тевдовски пред граѓаните на Битола, во рамки на трибината „Фер општество – Шанса за сите“,...

Перо Милчин / 24 февруари, 2019 16:45

Пратеничката Анета Симеска Димоска е релативно непозната за македонската политичка јавност, но многу влијателна во М. Брод

Пратеничката Анета го дрма Македонски Брод

Нашите извори од Македонски Брод велат дека во оваа мала општина ниедно вработување не поминува без “амин“ на пратеничката...

Данаил Михајловски / 14:14

Непотизмот царува во администрацијата, а власта брза со вработувањето на децата на своите функционери, како да е ова последна шанса!

Народот во самопослуги за 15.000, а децата на функционерите на државно со 40.000 денари плата!

Пратениците и министрите од СДСМ и ДУИ брзаат да ги вработат на државно своите синчиња и ќерки, како ова да е нивната последна...

Данаил Михајловски / 12 февруари, 2019 12:05

Новиот член е дипломираната правничка од Скопје Јасминка Јовановска.

Мајката на Боки 13 добила висока работна функција-член на важна владина комисија

На седница Собранието на Република Македонија, донело одлука за именување на член на Комисијата на заштита на правото за...

Рејхан Бајрами / 11 февруари, 2019 7:40