Ќе биде и претежно тивко па токму поради ова, по одделни котлини ќе има појава на магла и на ниска облачност.

ВО ВТОРАТА ПОЛОВИНА ОД ОВАА НЕДЕЛА ИАКО СТАБИЛНО, СЕПАК ПО ОДДЕЛНИ КОТЛИНИ МАГЛИВО И ПОСТУДЕНО

Под влијание на стабилна и сува воздушна маса, и во текот на следните неколку денови времето ќе биде стабилно, суво и сончево...

Рејхан Бајрами / 26 ноември, 2020 6:51

Ќе биде и претежно тивко па токму поради ова, по одделни котлини ќе има појава на магла и на ниска облачност.

ВО ВТОРАТА ПОЛОВИНА ОД ОВАА НЕДЕЛА ИАКО СТАБИЛНО, СЕПАК ПО ОДДЕЛНИ КОТЛИНИ МАГЛИВО И ПОСТУДЕНО

Под влијание на стабилна и сува воздушна маса, и во текот на следните неколку денови времето ќе биде стабилно, суво и сончево...

Рејхан Бајрами / 24 ноември, 2020 20:11

Особено во втората половина од оваа недела, и тоа особено во ноќните и во претпладневните часови по одделни котлини и речни долини ќе има појава на магла и на ниска облачност!

НАЈНОВИ МЕТЕО ИНФОРМАЦИИ: И ВО СЛЕДНИТЕ НЕКОЛКУ ДЕНОВИ СТАБИЛНО И БЕЗ ВРНЕЖИ

И понатаму нашата територија ќе се наоѓа под влијание на висок воздушен притисок и на стабилна и сува воздушна маса, па така...

Рејхан Бајрами / 10:50

Освен Македонија, од студениот Арктички бран е зафатен целиот Балкански Полуостров, во делови од Балканот како и од Македонија изминатиов викенд провеа и првиот снег на помала надморска височина.

СТУДЕНИОТ БРАН ВЛИЈАЕ НА ВРЕМЕТО КАЈ НАС: РЕЧИСИ НАСЕКАДЕ ИЗМЕРЕНИ МИНУСНИ МИНИМАЛНИ ТЕМПЕРАТУРИ

Студениот бран кој се спушти од Арктикот и ја зафати нашата територија денес наутро услови речиси насекаде да имаме негативни...

Рејхан Бајрами / 23 ноември, 2020 17:10

Ќе продолжи да дува умерен до засилен ветер од северен правец, кој наизразен ќе биде Долж Повардарието.

НАЈНОВИ ИНФОРМАЦИИ: МАКЕДОНИЈА СЕ ПОВЕЌЕ ПОД ВЛИЈАНИЕ НА СТУДЕНИОТ БРАН ОД АРКТИКОТ

Територијата на нашата држава е се повеќе под влијание на студениот бран кој се спушта од Арктикот. До крајот на денов и во...

Мирко Бачиќ / 21 ноември, 2020 15:21

Еден од постудените градови утринава е и Битола и Скопје – Петровец каде се измерени температури од околу -5 степени.

ПРОДОРОТ НА ПОЛАРЕН ВОЗДУХ ОД АРКТИКОТ КОН МАКЕДОНИЈА ЗАПОЧНА – ИЗМЕРЕНИ СЕ -10°C

Продорот на поларен воздух од Арктикот кон нашата државава веќе започна уште утринава кога во Беровскиот регион температурите...

Сара Фемина / 20 ноември, 2020 10:05

Сето ова ќе биде проследено и со силен, до олуен ветер од северен и од североисточен правец, додека на Јадранот олујна до орканска бура која може да прави и проблеми.

ПОЛАРЕН БРАН ДОАЃА НА БАЛКАНОТ: ТЕМПЕРАТУРИТЕ СЕ СПУШТААТ ПОД -10°C

Поларниот бран кој се спушта од Арктикот, од утре, особено попладне и навечер го зафаќа ццелиот Балкански Полуостров и насекаде...

Перо Милчин / 19 ноември, 2020 21:03