Мирјана Лазарова избрана за судија на врховниот суд.

Најнова вест: Мирјана Лазарова Трајковска едногласно избрана за судија во Врховниот Суд

Судскиот совет денеска едногласно ја избра Мирјана Лазарова Трајковска за судија на Врховниот Суд. Поранешната судијка...

Владо Марин / 7 февруари, 2020 12:31

-Тоа е одлука на судот, кратко и јасно одговрила Гордана Јанкулоска.

За правниците одлуката на Врховен е правно спорна, а еве што изјави Гордана

  Затворската казна на екс министерката Гордана Јанкулоска е одложена, највисокиот суд одлучи четиригодишната затворска...

Весна Петровска / 25 јуни, 2019 15:26

Врховниот Суд донесе начелна одлука дека мандатот на СЈО за поднесување на нови обвинителни акти е завршен.

Дали СЈО е скап театар, политички инструмент или агенција за вработување!?

Претседателот на Врховниот суд, Јово Вангеловски, изјави дека е донесено начелно мислење дека СЈО по 30 јуни 2017 не смее веќе...

Данаил Михајловски / 7 февруари, 2019 14:07