Тие, заедно со заменик министерот за транспорт и врски Беким Реџепи извршија увид во изградба на магистралниот гасовод Скопје-Тетово Гостивар.

Бочварски-Реџепи: Оваа година завршува изградбата на магистралниот гасовод во Скопје

Оваа година завршуваме со изградба на магистралните гасоводи од Скопје до Гостивар и од Неготино до Битола со што ќе се поврземе...

Сара Фемина / 28 февруари, 2021 7:47

Конкретно, Вашингтон подготвува „санкциски трик“ против Северниот ток 2 и очекува дека ќе го објаваат пред Нова година, објаснува германскиот весник.

АМЕРИКА ПОДГОТВУВА НОВОГОДИШНО ИЗНЕНАДУВАЊЕ ЗА ПУТИН: Германски Билд открива интересно сознание!

САД се уште не може да ја запре изградбата на „гасоводот на Путин“, пишува Билд. Конкретно, Вашингтон подготвува „санкциски...

Весна Петровска / 3 декември, 2019 9:42

Откако не наидоа на разбирање кај Владата, МЕР и Град Скопје еко активистите со конкретна акција на терен

“Го сакам Водно” со “жив ѕид“ за одбрана од багерите

Ииницијативата „Го сакам Водно“ преку социјалните мрежи повикува доброволци да ги контактираат и да им се придружат, па...

Мирко Бачиќ / 29 август, 2018 6:43

Ако на Водно се преговара дали делницата за гасоводот да биде широка 10 или 12 метри таа по потегот Тетово - Гостивар изнесува фасцинантни 48 метри ширина

Додека се “спасува” Водно на потегот Тетово – Гостивар имаме “еколошка” катастрофа

Борбата за Водно се уште не сме ја загубиле овде сме и ќе продолжиме да се бориме порачаа активистите од иницијативата “Го...

Мирко Бачиќ / 20 август, 2018 8:27