Германија моментно претседава со ЕУ, а досега имаше заштитнички став кон СЗО, која е под жестоки критики од Вашингтон, кој најави повлекување од организацијата поради отстапки кон Кина. Сега се чини дека Берлин зазема поизразен став.

Германија: СЗО да ја забрза ревизијата на своето управување со пандемијата

Германскиот министер за здравство Јенс Спан ја повика Светската здравствена организација (СЗО) да ја забрза својата ревизија...

Катерина Крстиќ / 17 јули, 2020 11:53

Тој посочи дека од над 11,8 милиони случаи во светот, колку што биле пријавени во таа организација, половина биле потврдени во изминатите шест недели.

КОРОНАВИРУСОТ И НАТАМУ СЕ ШИРИ СО ГОЛЕМА БРЗИНА И НЕ Е ПОД КОНТРОЛА: Остро предупредување од СЗО!

Пандемијата на корона вирус сè уште е активна и се шири со голема брзина, а повеќето земји сè уште не успеале да ја стават...

Катерина Крстиќ / 9 јули, 2020 18:50