На мое големо изненадување, во коментарот на владата на Зоран Заев, што го пренесува државната новинска агенција МИА, нема директно и јасно отфрлање на овој текст.

Ќе прифатите ли да бидеме бугаромакедонци?! Пендаровски? Заев? Ало другарчиња, изјаснете се!

Бугарите можат да си мислат и да прават што сакаат, но ние Македонците не можеме и не смееме да се согласиме со никакви двојни...

Перо Милчин / 13 септември, 2021 17:28

Социолозите за оваа тема расправаат најмалку сто години. Филозофите, пак, со векови. А одговорите никогаш не се ни еднострани ни едноставни.

Македонија е фатално дезорганизирано општество

Ние не успеваме да воспоставиме ниту дијалог што ќе се базира на размена на аргументи и контрааргументи (значи, дебата за...

Владо Марин / 12 август, 2021 21:18

Навивачките страсти со кои сега се напаѓаат уставните судии – овој пат навистина безобразно до коска, уште пред да донесат било каква одлука!

ГЕРОСКИ: Од оваа држава нема да биде ништо – Кој сака на судиите да им пресуди по „кратка постапка“?

Хајката што се води во јавноста против судиите на Уставниот суд, кои в среда ќе одлучуваат за уставноста на членот 11а од Законот...

admin@magazin / 4 декември, 2019 22:11

Пред повеќе од еден месец, по совет на министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски, со посредство на љубезниот директор на Бирото за јавна безбедност Сашо Тасевски, во соодветната служба на МВР, пријавив физичко следење од страна на неовластено лице, напиша Героски на својот Фејсбук профил.

Героски со апел до обвинителството: Изјаснете се за случајот или јас ќе ја известам јавноста!

Новинарот и уредник на порталот Плус Инфо, Бранко Героски со ОТВОРЕН ПОВИК ДО ЈАВНОТО ОБВИНИТЕЛСТВО. Значи, се читаме најдоцна...

Катерина Крстиќ / 18 ноември, 2019 12:36

Голем проблем е во прашање, од техничка природа. Нема врска со патарината, нема врска со некое село чии куќи наводно останале на едната, а нивите на другата страна на автопатот.

ГЕРОСКИ: „Како тргнала метлава, кој знае кому ќе му падне срамот, да отвори еден автопат после две години„

За неколку дена… Овој пат, нема конкретно ветување. Минатиот пат, откако по враќањето од свеченото пуштање на модерниот автопат...

Рејхан Бајрами / 2 јуни, 2019 8:37

Очигледно е дека еден значаен дел од јавноста е сензибилизиран за вредностите како што се независноста на медиумите, слободата на изразување, плурализмот на мислењата и уредувачката автономија.

БРАНКО ГЕРОВСКИ: “Свака будала има своју радост„

Злобата и апологетите на власта не ме вознемируваат и дека борбата продолжува, напиша новинарот Бранко Героски на Фејсбук,...

admin@magazin / 28 мај, 2019 20:28

Кога прв пат го спомнав Луј 14, некаде пред петнаесеттина години, напишав дека нашите властодршци се луѓе од мал формат.

ГЕРОСКИ: Власта е многу повеќе од метла и од купка од парфеми!

Историјата на владетелот со најдолг „стаж“ во европската историја, Луј 14, покажува дека за да се владее успешно, државните...

admin@magazin / 21 мај, 2019 7:48

Па добро, малку ли беа цели две години и повеќе од тоа, за да ги довршите ситните работи и конечно да ја пресечете црвената лента?

ГЕРОСКИ: Е ДА ДРУЖЕ ЗАЕВ, треба да се работи посветено за да имате резултати- СРАМОТА Е!

Да, премиере Зоран Заев, сосема сте во право – така е кога се работи вредно и посветено, резултатите се евидентни. И навистина,...

admin@magazin / 19 мај, 2019 2:13