Ние немаме друг начин да го споделиме со вас она што допира со нас, освен да пишуваме на социјалните мрежи и еден помал дел од нас и во медиумите.

ВЕДНАШ ПРЕЗЕМЕТЕ МЕРКИ: Влегуваме во италијанско сценарио, време е за вонредни мерки!

Не сум сигурен, но мислам дека неколку наши државни раководители, коишто деновиве се појавуваа на конференециите во печат,...

Стојче Бушин / 20 март, 2020 14:58

Луѓето во целиот свет се во паника. Сите сме во паника. И јас сум во паника.

За печалење политички поени е надлежен само министерот Венко Филипче?

Во последната изјава на техничкиот премиер Оливер Спасовски, многу ми се допадна една куса полуреченица – да не се шири поголема...

Рејхан Бајрами / 16 март, 2020 20:51

„Доколку македонските Бугари тоа го декларираат за неопходно, бугарскиот може да се воведе како службен јазик“, тврди Петар Богојески, презентирајќи го својот небулозен концепт за Македонија за бугарскиот портал Фактор.

Петар Богојески има антимакедонска чорба во главата, а не македонски концепт!

Со задоцнување од два месеца го прочитав интервјуто на Петар Богојески за бугарскиот портал Фактор, во коe тој ги промовира...

Македонка Димкин / 9 март, 2020 0:43

Секако, не сакам никого да убедувам во ништо, најмалку пак некого да критикувам ако постапува поинаку. Секој медиум сам ја води сопствената уредувачка политика. Јас само велам како ќе постапуваме ние. А другите ќе постапат така како што мислат дека е најдобро и за нив најкорисно.

ГЕРОСКИ: Од сега ќе објавувам „бомби“ само од познати и официјални извори

Кога во 2015 година тогашниот лидер на опозицијата Зоран Заев одлучи јавно да емитува снимки од неовластено прислушкување...

Перо Милчин / 8 март, 2020 8:52

Зборот „беса“, ако не се лажам, имаше некаква врска со феноменот чесност, нели?

ГЕРОСКИ: Денеска си во право, друже Заев, но вчера беше во криво и џабе му се јуначеше на ДУИ!

  Во право си, друже Зоране Заев. Денеска си во право. Еве, ако јас, кој остро те критикувам, го велам тоа, сигурно се важи...

Стојче Бушин / 5 март, 2020 6:39

Марш. За што? За „правда“. Одозгора на тога, што би рекол Заев, за конечни правни разрешници за поранешните предмети на СЈО. И одозгора на тога, за поддршка на законот кој, види богати, не содржел скриена амнестија за никого. А бе ова вие сериозно?!

ГЕРОСКИ: Вие само марширајте денеска, ви се гледа дека чизмите ви се валкани!

Со деловничко спорно гласање, Собранието вчера, на својата последна седница во овој состав, на сила го донесе Законот за Јавно...

Стојче Бушин / 17 февруари, 2020 12:41

Најголем сомнеж фрла ноторниот факт дека овој закон, така како што е срочен, се обидува да регулира материја за која е „надлежен“ еден друг закон.

ГЕРОСКИ: Нека ви е на здравје законот на сите што ќе си обезбедите неказнивост за вашите злодела!

Не знам дали овој парламентарен состав, пред самото распуштање, ќе го усвои новиот закон за Јавното обвинителство. Очекувам...

Мате Парлоф / 15 февруари, 2020 13:32

„Боки, ги видов доказите. Можеш ли да замислиш колку сум огорчен. Извини, но грозно е, ова е чист рекет!“.

ПРЕСВРТ ВО АФЕРАТА „РЕКЕТ“ Случајот „Империја“ бил исконструиран, за да се рекетираат осомничените!

Ете, другарчиња… Денеска (11 февруари 2020) конечно допревме до сржта на случаите „Рекет“ и „Империја“. Време е да направиме...

Мирко Бачиќ / 11 февруари, 2020 20:07