Грчкиот весник "Катимерини" со временска рамка и детална анализа, кои избори следат во Грција но и кои избори се можни, со што Договорот ќе остане еднострано рафификуван

Катимерини: Договорот од Преспа носи само нови избори

Три можни сценарија се предвидени за периодот меѓу октомври и декември 2018, во зависност од исходот и резултатот од референдумот...

Мирко Бачиќ / 13 септември, 2018 9:51

Мерлел ни ја честита независноста и не повика да си го смениме името

Меркел ги повика македонските граѓани да гласаат за промена на името на Македонија

При денешната посета на Македонија, германската канцеларка, Ангека Меркел ја искористи да ги повика македонските граѓани...

admin@magazin / 8 септември, 2018 13:10

АВМУ: Половина рекламно време во кампањата „за“, половина „против“ референдумското прашање

Како и на кој начин ќе се рекламираат учесниците на референдумот?

Радијата и телевизииите ќе може да одвојат 9 минути за јавна пропаганда за референдумот, во еден час емитувана програма. Во...

admin@magazin / 18 август, 2018 8:30

Повелбата на ООН и меѓународното право експлицитно потврдуваат дека некои нешта никако не може една држава да ги бара од друга

Мухиќ: Мојата совест не ми дава да гласам „за“ промена на името

„Поради тоа што имам чест да бидам дел од оваа коалиција, нема да гласам против законот за ратификација на договорот со Грција,...

admin@magazin / 5 јули, 2018 14:47

Собранието го ратификуваше договорот со Грција

Ова се пратениците кои гласаа „ЗА“ промена на името на Република Македонија

Собранието на Република Македонија вчера го усвои законот за ратификација на Конечната спогодба за решавање на разликата...

admin@magazin / 21 јуни, 2018 12:10